В Афганістані таліби заборонили університетам допускати жінок до вступних іспитів

В Афганістані таліби заборонили університетам допускати жінок до вступних іспитів

Укрінформ
Кероване Талібаном Міністерство вищої освіти наказало університетам Афганістану не допускати жінок до вступних іспитів, які розпочинаються в країні наступного місяця.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У листі Міністерства, адресованому навчальним закладам північних провінцій Афганістану, включаючи Кабул, окремо наголошується, що установи, які не дотримуватимуться цього правила, будуть притягнуті до суворої відповідальності.

У грудні минулого року Міністерство вищої освіти наказало університетам не допускати студенток до навчання «до окремого розпорядження», а через кілька днів уряд талібів заборонив афганським жінкам працювати в неурядових організаціях. Ще раніше влада Талібану закрила більшість середніх шкіл для дівчат.

Встановлені талібами обмеження на роботу й освіту для жінок викликали міжнародний осуд. Західні країни заявили, що Талібану потрібно змінити свою політику щодо жінок, аби отримати шанс на міжнародне визнання й послаблення економічної ізоляції.

З часу захоплення влади Талібаном у 2021 році в Афганістані триває економічна криза через санкції, що вплинули на його банківський сектор, та скорочення міжнародної фінансової допомоги. Міжнародні гуманітарні організації попереджають про десятки мільйонів афганців, які потребують термінової допомоги.

Читайте також: В Афганістані неурядові організації призупиняють діяльність через заборону брати на роботу жінок

Водночас в оприлюдненому цього тижня звіті Світового банку йдеться, що уряду Талібану, який заявив про курс на більшу економічну самодостатність, вдалося зберегти високий рівень доходів минулого року й збільшити експорт.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ 12 провідних демократичних країн світу та високий представник ЄС засудили дії руху Талібан, який забороняє жінкам здобувати освіту та працювати поза домівкою.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-