Морська піхота США відкрила свою першу нову базу за 70 років

Морська піхота США відкрила свою першу нову базу за 70 років

Укрінформ
На віддаленому острові у Тихому океані було відкрито нову військову базу морської піхоти США.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише CNN.

“Корпус морської піхоти США у четвер офіційно відкрив свою першу нову базу за 70 років. Це установа площею 4 тис. акрів (понад 1600 га - ред.) на тихоокеанському острові США Гуам, на якісь колись розміщатиметься 5 тис. морських піхотинців”, - йдеться у матеріалі. 

Читайте також: Армія США посилить східний фланг НАТО у Польщі та Литві

Зазначається, що будівництво бази було частково профінансовано урядом Японії, який уклав із адміністрацією Барака Обами угоду про переведення американських морських піхотинців із японського острова Окінава, де їх присутність викликала спротив.

“Церемонія, яка де-юре була повторним запуском бази, відбулася після того, як в жовтні 2020-го відбувся її “м’який запуск” під час обмеженої церемонії, пов’язаної із пандемією COVID-19”, - стверджує CNN.

Читайте також: Армія США прискорено оновлює запаси зброї після її поставок для України – ЗМІ

Видання додає, що відкриття нової військової бази пов’язане із ширшою стратегією США, яка полягає у розпорошенні та зміцненні її сил у Тихому океані на тлі посилення напруження із Китаєм. 

Нагадаємо: востаннє морська піхота отримувала нову базу в 1952-му році, коли було відкрито її логістичний центр у штаті Джорджія. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-