Канада відправила до Європи бойовий фрегат

Канада відправила до Європи бойовий фрегат

Укрінформ
Бойовий фрегат Військово-Морських сил Канади “Фредериктон” вийшов на п’ятимісячну місію до Європи.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у Міністерстві оборони Канади.

Зазначається, що фрегат вирушив у трансатлантичну подорож із військової бази у місті Галіфакс. “Із екіпажем у близько 250 осіб, в тому числі підрозділом гелікоптера СН-148 “Циклон”, судно “Фредериктон” інтегрується із кораблями із Франції, Італії та США, підтримуючи міцну присутність НАТО у регіоні та виконуючи роль морських сил високої готовності, доступних Альянсу”, - йдеться у поширеному повідомленні.

Читайте також: Канада готує потужний пакет оборонної допомоги Україні — Зеленський

Зазначається, що фрегат і розміщений на його борту гелікоптер “підтримають мандат багатонаціональної групи, посилюючи колективну готовність, інтеграцію та сумісність сил з метою стримування усіх потенційних противників на морі”. “Розгортання фрегата є складовою операції “Reassurance”, якою Канада робить свій внесок у спільні заходи НАТО зі стримування. Ці дії підтримують колективну оборону та спроможність Альянсу швидко й ефективно реагувати на різноманітні операційні обставини у регіоні”, - зауважили у Міноборони.

Як повідомлялося у рамках операції “Reassurance” для стримування можливої російської агресії у Латвії вже п’ять років несуть службу 540 канадських військових. Через російську агресію Канада пообіцяла збільшити свій військовий контингент у Латвії.

Фото: Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-