Моравецький обурений словами Сікорського про «поділ України»

Моравецький обурений словами Сікорського про «поділ України»

Укрінформ
Слова євродепутата, колишнього міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського про те, що в уряді Польщі у перші дні війни могли думати про “поділ України”, викликали обурення в польському уряді.

Голова Ради міністрів РП Матеуш Моравецький у Твіттері написав, що Сікорський повторює тези російської пропаганди і закликав опозицію відмежуватися від його заяви, передає Укрінформ.

“Висловлювання Радослава Сікорського нічим не відрізняються від російської пропаганди. Колишній міністр закордонних справ Польщі повинен зважати на слова. Я очікую на відмову від цих ганебних тверджень. Закликаю опозицію відмежуватися від декларацій Радослава Сікорського”,- написав Моравецький.

У понеділок в ефірі радіо ZET на запитання, чи вірить він у те, що уряд Польщі на початку війни міг задуматися про “поділ України”, Сікорський відповів, що влада “могла мати момент вагання” у перші 10 днів війни, коли невідомо було, як піде війна, і чи зможе Україна вистояти.

Читайте також: У Варшаві «міжнародний трибунал» засудив на довічне путіна, лукашенка, лаврова і шойгу

“Якби не героїзм Президента Зеленського і допомога Заходу могло би бути по різному”,- наголосив Сікорський.

Як відомо, російська пропаганда від початку повномасштабної російської агресії продовжує розкручувати тему готовності Польщі окупувати західну частину України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-