Польський тижневик вийшов із «леопардовою» карикатурою на Шольца на обкладинці

Польський тижневик вийшов із «леопардовою» карикатурою на Шольца на обкладинці

Укрінформ
На обкладинці чергового номера популярного польського тижневика Wprost розмістили карикатуру, на якій зображено німецького канцлера Олафа Шольца на танку Leopard 2, що “сховав” дуло у пісок, і страусів у тій же позі.

Вона ілюструє статтю під назвою “Канцлер Шольц у ролі страуса. “Леопардів” немає і не буде – Німеччина відчує наслідки”, передає Укрінформ.

Як зазначається у публікації, Берлін у питанні надання допомоги Україні для протидії російській агресії вперто “ховає голову у пісок”, що загрожує єдності НАТО і безпеці всієї Європи. Наголошується, що діяльність, яка суперечить інтересам більшості союзників, “веде до ізоляції Німеччини”.

Читайте також: Британські депутати закликали Німеччину терміново надати танки Україні

У статті підкреслюється, що протидія канцлера ФРН тиску з боку союзників щодо посилення активності Німеччини у допомозі Україні дедалі більше дратує членів НАТО. Причому йдеться не лише про країни Центральної Європи, Скандинавії, США та Велику Британію, які місяцями намагалися переконати Берлін надати Україні необхідну зброю для витіснення загарбників. Терпець уривається навіть Франції, уряд якої навіть почав розглядати можливість направлення власних танків Leclerc, що додатково поглибило ізоляцію Шольца, який відмовляється не лише надавати Leopard 2 Україні, а й давати згоду на передачу Києву німецьких танків, які перебувають на озброєнні інших країн НАТО.

“Держава, яка донедавна вважалася безапеляційним лідером Європи, зараз стає тягарем для ЄС і НАТО”, - констатує Wprost.

У статті зауважується, що в Європі вже не тільки ніхто не сумує за німецьким лідерством, а очікують, що Берлін хоча б не перешкоджатиме захищати її від російської агресії.

“Лавірування Шольца призвели до того, що в Європі усе гучніше говорять про те, що Німеччині вже не можна доручати керувати чимось, що стосується безпеки Європи”,- констатує часопис.

Тижневик Wpost не вперше виходить з промовистими обкладинками. Приміром, в одному з грудневих номерів було зображено символічний різдвяний стіл, на одному кінці якого вечеряє сім’я без батька, а на іншому – українські військовослужбовці в окопі на фронті.

Читайте також: Остін мав напружений діалог із найближчим радником Шольца щодо танків для України - ЗМІ

Як повідомлялося, керівники оборонних відомств понад 50 держав світу під час восьмого засідання Контактної групи з питань оборони України у німецькому Рамштайні не дійшли згоди щодо постачання танків Leopard. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що рішення щодо цього може бути ухвалене найближчим часом, однак не відповів, яким воно буде. В інтерв'ю німецькому телеканалу ARD він сказав, що уряд має враховувати багато факторів, і країна не прийматиме поспішного рішення. До таких факторів належать наслідки для безпеки німецького населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-