«Панцир-С1» установили біля ще однієї резиденції путіна

«Панцир-С1» установили біля ще однієї резиденції путіна

Укрінформ
Зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С1" установили в селі Ящерово Новгородської області, за шість кілометрів від Валдайської резиденції президента рф володимира путіна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє опозиційний ТГ-канал «Агентство. Новини» з посиланням на фото, надіслане мешканцем міста Валдай. 

За словами автора знімку, розрахунок комплексу ППО встановили кілька тижнів тому. Інші мешканці Ящерова та сусідніх сіл підтвердили «Агентству», що в селі встановили ППО. Один із співрозмовників розповів, що комплекс знаходиться на бойовому чергуванні, поруч постійно перебувають як мінімум троє військових, а антена станції радіолокації обертається.

«Агентство» підкреслило, що біля Ящерова немає критичної інфраструктури, стратегічних об'єктів, великих підприємств або великих скупчень військової техніки та особового складу.

Видання стверджує, що Валдайська резиденція путіна відома як місце особистого дозвілля путіна, його близьких та друзів. Туди, за численними свідченнями, на закриті вечірки до путіна приїжджали зірки естради. Там путін за зачиненими дверима нерідко зустрічається з віп-гостями. Як зазначали раніше виданню «Проєкт» двоє знайомих путіна, президент буває на Валдаї дуже часто, «він любить» це місце.

Читайте також: кремль готує росіян до затяжної війни та майбутніх численних жертв – ISW

Виходячи з фрази, що комплекси ППО з'явилися «кілька тижнів тому», «Агентство» припускає, що система ППО з'явилася в Ящеровому, москві та Підмосков'ї після атаки дронів на російські військові аеродроми в глибині росії – перша атака на авіабази під Рязанню та в Енгельсі Саратовської області була 5 грудня.

На початку минулого тижня з'явилися фотографії комплексів ЗРК С-400 на дослідних полях Тимірязівської академії біля нацпарку «Лосиний острів» на околиці москви. Потім – фото зенітних ракетно-гарматних комплексів «Панцир-С1» на адміністративних будівлях у центрі москви – у Тетеринському провулку (поряд із метро «Таганська») та на будівлі міністерства оборони на набережній Фрунзе. Пізніше з'явилося повідомлення про комплекс ППО поруч із селищем Заріччя Одинцовського міського округу москви, за десять кілометрів від резиденції путіна в Ново-Огарьово.

Читайте також: Російські ЗМІ показали відео з комплексом ППО біля резиденції путіна

Вже висловлювалися припущення, що посилення ППО російської столиці може бути пов'язане з атаками по військових об'єктах на території рф, на військові аеродроми в Рязанській та Саратовській областях.

Система ППО «Панцир С-1» призначена для захисту від безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-