Іран пригрозив виходом з Договору про нерозповсюдження ядерної зброї – ЗМІ

Іран пригрозив виходом з Договору про нерозповсюдження ядерної зброї – ЗМІ

Укрінформ
Тегеран може вийти з Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ) у відповідь на плани Європарламенту включити Іран до переліку терористичних організацій.

Про це заявив глава МЗС Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян, передає Укрінформ із посиланням на Anadolu.

Міністр зробив заяву, реагуючи на заклик Європарламенту внести Корпус вартових ісламської революції (КВІР) до списку терористичних організацій.

«Деякі європейські дипломати, такі як міністр закордонних справ Німеччини, працюють, хоч і не мають достатнього досвіду. Якщо вони не візьмуть розумний курс і не виправлять свої політичні погляди, Іран розгляне всі варіанти», - сказав міністр.

Читайте також: Іранська валюта впала до рекордного мінімуму на тлі ізоляції та санкцій – ЗМІ

Так, 18 січня Європейський парламент закликав ЄС включити Революційну гвардію Ірану до списку терористичних організацій і запровадити проти неї санкції, а панамський реєстр суден, найбільший у світі, за останні чотири роки зняв свій прапор зі 136 суден, пов’язаних із державною нафтовою компанією Ірану. 

Читайте також: Експорт іранської нафти зростає завдяки постачанням до Китаю - Bloomberg

Влада Ірану, натомість, традиційно звинувачує в падінні ріала «ворогів Ісламської Республіки», які намагаються дестабілізувати країну. Так, за словами голови центрального банку Ірану Мохаммада Рези Фарзіна, сьогодні центробанк не стикається з обмеженнями щодо іноземної валюти та золотих резервів, а «коливання обмінного курсу» є наслідком «обману ЗМІ та психологічних операцій».

Як повідомлялося, Британія запровадила санкції проти генерального прокурора Ірану після страти в суботу за звинуваченням у шпигунстві Алі Резу Акбарі, громадянина Ірану й Великої Британії, який раніше працював в іранському міністерстві оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-