У США заарештували росіянина - підозрюють відмивання $700 мільйонів через криптобіржу

У США заарештували росіянина - підозрюють відмивання $700 мільйонів через криптобіржу

Укрінформ
У США заарештували засновника криптовалютної біржі Bitzlato росіянина Анатолія Легкодимова за підозрою у створенні схеми для відмивання $700 мільйонів через криптовалюту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

росіянина звинуватили у відмиванні грошей через криптовалютну біржу, яка, ймовірно, маскувала доходи від нелегальних азартних ігор і наркоторгівлі на суму понад $700 мільйонів та обробляла незаконні кошти, в тому числі мільйони доларів, отримані від програм-вимагачів.

Зареєстрована у Гонконзі Bitzlato, була «критично важливим фінансовим ресурсом» для російського даркнет-маркетплейса Hydra, що торгує нелегальними товарами та послугами, заявила на пресконференції заступник генерального прокурора Ліза Монако.

Читайте також: Мінцифри запускає безоплатний курс із криптограмотності для українців

За її словами, покупці Hydra фінансували незаконні покупки — наркотики, викрадену фінансову інформацію та хакерські послуги — з рахунків, розміщених на Bitzlato, а продавці цих незаконних товарів і послуг на Hydra надсилали нелегальні доходи на рахунки в Bitzlato.

Дозволяючи користувачам відкривати рахунки з мінімальною інформацією, Bitzlato «став безпечним притулком для злочинців», — заявив на конференції американський прокурор Бреон Пірс, який веде цю справу.

За даними компанії Chainalysis, яка спеціалізується на відстеженні криптовалютних транзакцій, з 2019 року Bitzlato сприяла відмиванню криптовалютних грошей на суму близько $1 мільярд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-