Німецька поліція вже вдруге за тиждень затримала Грету Тунберг на екопротесті

Німецька поліція вже вдруге за тиждень затримала Грету Тунберг на екопротесті

Укрінформ
Шведська 20-річна активістка Грета Тунберг була затримана поліцією у вівторок, 17 січня, під час екологічного протесту в Німеччині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Тунберг брала участь в акціях протесту проти знесення села Люцерат, що мало звільнити місце для розширення вугільної шахти, яка знаходиться неподалік. Речник місцевої поліції Аахена зазначив, що Тунберг була частиною групи протестувальників, які кинулися до «надзвичайно небезпечного» краю кар’єру.

У поліції заявили, що це вже другий випадок цього тижня, коли шведська активістка, яка приєдналася до протестів у суботу, була затримана поліцією в Люцераті.

Читайте також: Екоактивістки приклеїли себе до картин Франсіско Гої у Мадриді

Зазначається, що крихітне селище Люцерат у Північному Рейні-Вестфалії належить компанії RWE і було спорожнено перед його знесенням, щоб дозволити розширення сусідньої вугільної шахти Garzweiler.

Німецькі міністри та RWE стверджують, що буре вугілля, що видобувається у шахті – вид вугілля, який активісти вважають найбільш шкідливим для здоров’я – забезпечить енергетичну безпеку Німеччини в короткостроковій перспективі.

Як повідомляв Укрінформ, активісти руху «Останнє покоління» провели в понеділок багатогодинну акцію, протестуючи проти видобування вугілля у селищі Люцерат на заході Німеччини, під час якої відбулися сутички з поліцією.

Фото: Christoph Reichwein/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-