Іран навесні отримає російські винищувачі Су-35 - ЗМІ

Іран навесні отримає російські винищувачі Су-35 - ЗМІ

Укрінформ
Іран розраховує отримати вже у березні винищувачі Су-35 з росії, а також очікує постачань систем ППО, ракетних комплексів і гелікоптерів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє іранське агентство Tasnim  із посиланням на члена комісії з національної безпеки і зовнішньої політики парламенту Шахріяра Хейдарі.

За його словами, постачання Су-35 відбудуться орієнтовно наприкінці березня. Окрім літаків, Іран замовив у росії іншу військову техніку, зокрема системи ППО, ракетні комплекси й вертольоти. Більшість цієї техніки також має надійти невдовзі.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Іран отримає 24 двомоторні винищувачі четвертого покоління.

Читайте також: Штати в ООН: Іран і Північна Корея не відмовилися від планів постачати росії зброю

Передбачається, що частина бойових літаків буде розміщена на 8-й тактичній авіабазі ВПС Ірану в місті Ісфаган.

За останні роки Тегеран не придбав жодного нового винищувача, а кілька російських МіГ-29 були закуплені ще в 1990-х роках.

Зазначається, що останнім часом Іран і росія підписали великі угоди, спрямовані на посилення економічного, торговельного, енергетичного і військового співробітництва.

Читайте також: Франція закликала ООН розслідувати постачання іранських дронів до росії

Як повідомлялося, Іран здійснив постачання значної кількості БПЛА Shahed-136 до росії, які вона використовує для атак на цивільні об’єкти в Україні. москва також прагне отримати від Тегерану балістичні ракети Fateh-110 та Zolfaghar, здатних вражати цілі на відстані 300 км та 700 км відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-