Симпатії ізраїльського суспільства на боці України з першого дня війни проти рф – посол

Симпатії ізраїльського суспільства на боці України з першого дня війни проти рф – посол

Укрінформ
Симпатії переважної частини ізраїльського суспільства на боці України з першого дня війни проти росії, однак співпраця з урядом Ізраїлю не відповідає очікування української сторони.

Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук у п'ятницю на пресконференції в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"У мене немає проблем з настроями (ізраїльського) суспільства з першого дня війни. Ми робили свої власні дослідження як посольство, є офіційні дослідження, які робили місцеві аналітики, - понад 85 відсотків громадян Ізраїлю підтримують Україну в цій війні. Мова йде про уряд.., треба, щоб уряд робив більше", - сказав дипломат.

Він додав, що для цього треба ухвалювати певні стратегічні рішення, які "були б відмінними від політики Ізраїлю довгі роки".

"Та співпраця, яка відбувається, на жаль, не відповідає очікуванням української сторони", - зауважив Корнійчук.

Читайте також: Ізраїль може переглянути допомогу Україні: посол каже, що вже є певні зрушення

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що про позицію нового уряду Ізраїлю щодо війни в Україні говорити зарано, хоча він сам «приблизно» уявляє, якою вона буде.

Новий уряд Ізраїлю склав присягу 29 грудня минулого року. Лідер консервативної партії "Лікуд" Беньямін Нетаньягу, який у різний час обіймав посаду прем'єр-міністра Ізраїлю понад 15 років, і повернувся на неї після півторарічного перебування в опозиції, представив 33 членів уряду з числа правонаціоналістичної релігійної коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-