Японія збудує острівну авіабазу для американських ВПС

Японія збудує острівну авіабазу для американських ВПС

Укрінформ
Японія розпочала будівництво нової військової бази, яку використовуватимуть американські ВПС та авіаносці.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Kyodo із посиланням на заяву міністерства оборони Японії.

“Японія почала будівництво бази сил самооборони країни на незаселеному острові в південно-західній префектурі, відповідно до плану із переміщення військових навчань, участь у яких беруть американські авіаносці”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Канада та Японія продовжать допомагати Україні оборонятися від росії

Зазначається, що будівництво на острові Маге у префектурі Кагошіма триватиме чотири роки й розпочнеться зі спорудження злітних смуг та складів боєприпасів.

“Після завершення робіт на острові, площею 8 км кв, проєкт дозволить перемістити навчальний полігон бойових літаків США з острова Івото в Тихому океані, що у 1250 км на південь від Токіо,”, - зауважує Kyodo.

Читайте також: Японії виділяє $95 мільйонів на відновлення України

Міністерство оборони вже погодилося виплатити 2,2 млрд єн (понад 17 млн дол США) компенсацій рибалкам, яким на п’ять років буде закрито доступ до вод довкола острова.

За словами головного державного секретаря уряд Японії Хіроказу Матсуно, нова база буде “незамінною” для можливості американських авіаносців постійно перебувати у азійсько-тихоокеанському регіоні.

Як раніше повідомляло агентство, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда під час телефонної розмови з Президентом Володимиром Зеленським заявив, що Токіо зробить усе можливе, щоб надати допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-