Призовний вік у росії піднімуть до 30 років

Призовний вік у росії піднімуть до 30 років

Укрінформ
У росії вирішили поетапно підвищувати призовний вік – призиватимуть на строкову службу в армії громадян віком до 30 років, починаючи з весняного призову.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на інтерв'ю "Парламентськой газете" голови комітету держдуми з оборони Андрія Картаполова.

За його словами, верхню планку віку призову на строкову службу планують підняти на три роки (з нинішніх 27 до 30), при цьому нижня планка залишиться незмінною – 18 років. Підвищення призовного віку в росії займе від одного до трьох років, сам процес відбуватиметься поетапно, але почнуть його вже цієї весни.

"До початку весняного призову кожен військовий комісаріат має розібратися, скільки людей у нього підпадають під нові вимоги. А потім — привести ці дані у відповідність до воєнних завдань", - пояснює Картаполов.

Тобто, приміром, якщо буде поставлено завдання призвати 200 осіб, половину з них становитимуть люди віком 18 років, половину – люди від 21 року до 30 років.

Читайте також: 39 тисяч кримчан з 2015 року: Ташева розповіла про незаконні «призови» росії

Ідея підвищити призовний вік вперше прозвучала від міністра оборони рф сергія шойгу наприкінці грудня 2022 року.

Раніше, наприкінці травня минулого року, держдума ухвалила відразу в трьох читаннях закон про скасування вікової межі для укладання першого контракту про проходження військової служби в росії. За кілька днів президент рф володимир путін підписав закон про прийом до армії на контракт віком до 65 років.

Фото: ГУР МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-