У рф вперше зафіксували Кракен – заразніший варіант Омікрону

У рф вперше зафіксували Кракен – заразніший варіант Омікрону

Укрінформ
У Пензенській області росії зареєстрували перший випадок захворювання на підваріант штаму Омікрон XBB.1.5, який отримав назву Кракен.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє росспоживнагляд.

«Перший випадок зараження вірусом субваріанту Омікрону - XBB.1.5 Кракен був зафіксований у Пензенській області, в рамках моніторингу даних секвенування геномів SARS-CoV-2... Наразі у рф встановлена широка лінійка різновидів штаму Омікрон, але домінуючою залишається лінія Омікрону ВА.5», - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що новий підваріант коронавірусу Кракен характеризується високою заразністю, проте перебіг захворювання оцінюється як легкий.

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) вважають, що підваріант XBB.1.5, ймовірно, може спровокувати зростання захворювання на ковід. "Грунтуючись на своїх генетичних характеристиках та оцінках ранніх темпів росту, XBB.1.5 може сприяти збільшенню захворюваності", - заявили на початку січня у ВООЗ, ґрунтуючись на даних, отриманих в основному зі США.

Читайте також: Китай занижує дані смертності від коронавірусу - ВООЗ

Як повідомляв Укрінформ, новий штам коронавірусу XBB.1.5 зафіксували у 29 країнах, в Україні викликаних ним випадків захворювання поки не зареєстровано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-