У колишньому офісі Байдена знайшли таємні документи про Україну - CNN

У колишньому офісі Байдена знайшли таємні документи про Україну - CNN

Укрінформ
У колишньому приватному офісі Джо Байдена, який він займав до вступу на посаду президента, виявили таємні звіти розвідки про Україну та інші країни.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише CNN із посиланням на власні джерела.

“Серед матеріалів часів перебування Джо Байдена на посаді віцепрезидента США, виявлених у приватному офісі минулої осені, було 10 таємних документів, серед яких матеріали довідок та брифінгів американської розвідки стосовно таких тем, як: Україна, Іран та Великобританія”, - стверджує CNN.

Наразі невідомо, яка саме інформація містилася у цих таємних документах.

Читайте також: Байден і Трюдо обговорили підтримку України

Зазначається, що генеральний прокурор уже отримав попередній звіт стосовно виявлених документів й “тепер ухвалює критично важливе рішення стосовно подальших дій, в тому числі розглядаючи можливість відкриття повномасштабного кримінального розслідування”.

“Таємні документи були датовані 2013-2016 роками. Їх виявили у трьох з чотирьох коробок, які містили нетаємні документи”, - йдеться у матеріалі.

Видання зауважує, що більшість виявлених у офісі документів містили різноманітні родинні документи Байденів, у тому числі стосовно похорону сину Байдена та листи співчуття.

Читайте також: Дуда, Байден і фон дер Ляєн - лідери симпатій в Україні

Як відомо, цього тижня стало відомо про виявлення наприкінці минулого року в одному з офісів, які займав Байден після відставки з посади віцепрезидента США, таємних документів, неналежне зберігання яких заборонене американським законодавством.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-