У Китаї встановили новий вид викопної креветки, якій 518 мільйонів років

У Китаї встановили новий вид викопної креветки, якій 518 мільйонів років

Укрінформ
Китайські палеонтологи встановили новий вид викопної креветки, виявленої в провінції Юньнань, вік якої становить 518 млн років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Сіньхуа.

У Нанкінському інституті геології та палеонтології Академії наук Китаю (NIGPAS) новий вид Innovatiocaris maotianshanensis раніше був відомий як аномалокаріс, що означає аномальна креветка, оскільки його зовнішній вигляд дуже схожий на вже відомого радіодонта.

Скам'янілості нового виду креветок були зібрані з ранньокембрійської фауни осадового родовища Ченцзян у горах Маотяньшань.

Як і в аномалокаріса, у нового виду обтічний тулуб з парними лопатями і зябровими клапанами для плавання й дихання, пара колючих клешень та пара великих складних очей на голові, а також радіальні ротові частини під головою.

Однак Innovatiocaris maotianshanensis має пару особливо подовжених хвостових вилок, а морфологічні деталі його передніх пазурів чітко відрізняються від таких в Anomalocaris.

Дослідники також провели еволюційний аналіз роду, який показав, що він дуже близький до еволюційної відправної точки Anomalocaris.

Читайте також: Археологи виявили у Китаї руїни будинків, яким 6000 років

Зазначається, що нове відкриття також дає важливі підказки для розуміння еволюції та екології ранніх артроподів у ранньокембрійський період.

Як повідомляв Укрінформ, палеонтологи з Юньнаньського університету знайшли на південному заході Китаю в провінції Юньнань скам'янілість динозавра, який жив 200 мільйонів років тому.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-