Папа Римський назвав війни «злочином проти Бога та людства»

Папа Римський назвав війни «злочином проти Бога та людства»

Укрінформ
Папа Римський Франциск заявив, що війни, як та, що була розв'язана росією проти України, є «злочином проти Бога та людства».

Про це він сказав у понеділок під час традиційної промови перед акредитованими у Ватикані дипломатами, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Зокрема, понтифік наголосив, що під час війни відбуваються напади на цивільну інфраструктуру України, які «спричиняють загибель не лише внаслідок обстрілів та актів насильства, а й від голоду та холоду».

«Будь-який акт війни, спрямований на знищення цілих міст або величезних територій з їхніми жителями, є злочином проти Бога та людства, який заслуговує на тверде та однозначне засудження», - заявив глава Святого Престолу, процитувавши конституцію Ватикану.

Читайте також: Папа Римський помолився разом із капеланом з Маріуполя за Україну

Водночас він зазначив, що сьогодні посилюється і ядерна загроза, та повторив заклик до повної заборони ядерної зброї, володіння якою навіть з міркувань стримування є, за словами Франциска, «аморальним».

Як повідомлялося, Папа Римський Франциск у інтерв’ю іспанському виданню АВС назвав розв’язану росією війну проти України глобальною і заявив, що не вірить у її завершення у найближчій перспективі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-