Штати - про заворушення у Бразилії: Це спроби підірвати демократію

Штати - про заворушення у Бразилії: Це спроби підірвати демократію

Укрінформ
США засуджують насильство, до якого вдалися прихильники експрезидента Бразилії Жаїра Болсонару, котрі намагалися захопити офіс президента цієї країни, а також будівлі парламенту та Верховного суду.

Як передає Укрінформ, про це написав у Твіттері державний секретар США Ентоні Блінкен.

«Ми засуджуємо напади на президентський офіс, Конгрес та Верховний суд Бразилії. Використання насильства для нападу на демократичні інститути завжди неприйнятне. Ми приєднуємося до заклику Лули да Сілви негайно припинити ці дії», - зазначив очільник Держдепу.

«Спробами підірвати демократію в Бразилії» назвав дії протестувальників радник президента Джо Байдена з питань національної безпеки Джейкоб Салліван, наголосивши, що США засуджують їх.

«Президент Байден уважно стежить за ситуацією, і наша підтримка демократичних інституцій Бразилії є непохитною. Бразильську демократію не похитне насильство», - написав він.

Читайте також: Президент Бразилії обіцяє бунтівникам «усю суворість закону» - ЗМІ

Як повідомлялося, у неділю тисячі прихильників ексглави Бразилії Жаїра Болсонару вдерлися у приміщення президентського офісу та парламенту.

Протестувальники невдоволені поразкою Болсонару на президентських виборах, що відбулися восени, - на їхнє переконання перемогу було «вкрадено».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-