У Німеччині затримали підозрюваного в підготовці теракту з отруйними хімікатами

У Німеччині затримали підозрюваного в підготовці теракту з отруйними хімікатами

Укрінформ
Поліція і прокуратура Німеччини в ніч проти неділі заарештували 32-річного іранця за підозрою в плануванні терористичного нападу з використанням отруйних хімічних речовин.

Про це з посиланням на правоохоронців повідомляє АР, передає Укрінформ.

Як ідеться в повідомленні чоловіка та ще одну особу затримали вночі в місті Кастроп-Рауксель на північний захід від Дортмунда за підозрою у плануванні масштабного теракту, мотивованого ісламським екстремізмом.

За даними правоохоронців, для підготовки нападу чоловік отримав сильнодіючі токсини ціанід і рицин, які фахівці виносили з його дому в спеціальних захисних костюмах.

Детальніша інформація про плани здійснення теракту наразі відсутня.

Водночас у повідомленні наводяться слова представника служби безпеки землі Північний Рейн-Вестфалія Герберта Ройла, який заявив про отримання владою «серйозної інформації, яка змусила поліцію діяти тієї ж ночі».

Читайте також: Відповідальність за теракт в аеропорту Кабула взяла на себе «Ісламська держава»

За даними таблоїда Bild, інформація про ймовірні плани хімічної атаки надійшла від розвідки союзної держави.

Як нагадує видання, п’ять років тому німецька поліція заарештувала чоловіка з Тунісу та його дружину за підозрою в плануванні терористичного нападу з використанням рицину від імені угруповання «Ісламська держава». Пізніше їх визнали винними та засудили до 10 і 8 років позбавлення волі відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-