На конференції ООН Пакистан проситиме $16 мільярдів на відновлення після повеней – ЗМІ

На конференції ООН Пакистан проситиме $16 мільярдів на відновлення після повеней – ЗМІ

Укрінформ
Пакистан і Організація Об’єднаних Націй у понеділок проведуть велику конференцію в Женеві, в ході якої планується зібрати близько $16 мільярдів міжнародної допомоги для відновлення країни після минулорічних руйнівних повеней.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Спричинені змінами клімату рекордні мусонні дощі і танення льодовиків у вересні минулого року призвели до масштабної катастрофи в Пакистані, в якій загинули щонайменше 1700 людей і близько 8 мільйонів вимушені були залишити свої домівки.

Наразі більшість води відійшла і тепер потрібно відновити мільйони будинків і тисячі кілометрів доріг та залізниць, на що, за оцінками пакистанської сторони, потрібно приблизно $16,3 мільярда.

Передбачається, що на конференції план відбудови постраждалих регіонів країни представить особисто прем’єр-міністр Пакистану Шехбаз Шаріф.

Також очікуються виступити генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша і президента Франції Еммануеля Макрона.

Гутерріш, який відвідав Пакистан у вересні минулого року, назвав руйнування в цій країні «кліматичною бійнею».

Читайте також: У Пакистані бойовики напали на відділок поліції, загинули четверо правоохоронців

Додаткове фінансування матиме вирішальне значення для Пакистану на тлі зростаючого занепокоєння його спроможністю оплачувати імпорт енергоносіїв і продовольства, а також виконувати державні зобов’язання з обслуговування іноземних кредитів.

Як повідомляв Укрінформ, економіка Пакистану зазнала понад $30 мільярдів збитків унаслідок минулорічних катастрофічних повеней, що становить близько 10% ВВП країни.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-