Китай скасував останні антиковідні обмеження і дозволив туристичні подорожі – ЗМІ

Китай скасував останні антиковідні обмеження і дозволив туристичні подорожі – ЗМІ

Укрінформ
Відсьогодні в КНР скасовуються останні обмеження, пов’язані з жорсткою політикою «нульового COVID», і всім бажаючим дозволяється в’їзд на територію материкового Китаю.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на Reuters.

Зокрема, з 8 січня скасовується вимога перебувати на карантині після прибуття до КНР, остання з політики «нульового COVID», яка повинна була захищати жителів Китаю від коронавірусу, але також фактично на три роки відрізала їх від решти світу.

Відкриття кордону відбулося після початку в суботу традиційного періоду подорожей напередодні святкування Нового року за місячним календарем, коли китайці з усіх куточків країни повертаються до своїх рідних міст.

До пандемії цей період подорожей у Піднебесній був найбільшою щорічною міграцією людей у світі.

В уряді КНР очікують, що цього сезону подорожуватиме близько 2 мільярдів людей, що майже вдвічі більше, ніж минулого року, і складе до 70% рівня допандемійного 2019 року.

Також очікується відновлення туристичних поїздок китайців за кордон, зокрема, до популярних серед жителів Китаю Таїланду та Індонезії.

Позитивні очікування від повного відкриття Китаю демонструють і інвестори, сподіваючись на істотне пожвавлення другої за величиною економіки світу обсягом до 17 трильйонів доларів, яка наразі демонструє найнижче зростання майже за півстоліття.

У неділю Китай також відновив видачу паспортів і віз для жителів материкової частини країни та звичайних (туристичних) віз і посвідок на проживання для іноземців.

Водночас, зауважує Reuters, уряди деяких країн стурбовані сплеском захворюваності на COVID-19 у Китаї після скасування жорстких антиковідних правил і вводять обмеження для мандрівників із цієї країни.

Як повідомлялося, в грудні минулого року уряд КНР припинив сувору політику «нульового COVID», яка супроводжувалася відстеженням контактів хворих та обов’язковим карантином, після чого кількість захворювань почала стрімко зростати.

Читайте також: Бельгія вводить обов’язкове COVID-тестування для пасажирів з Китаю

Із 5 січня ряд країн Євросоюзу запровадили вимогу обов’язкового тестування на COVID-19 для мандрівників із Китаю з огляду на спалах інфекції в країні. Раніше про такі ж обмеження на мандрівників з Китаю, Макао й Гонконгу оголосили у США, Канаді, Австралії та низці інших країн.

Фото: orf

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-