Бельгія вводить обов’язкове COVID-тестування для пасажирів з Китаю

Бельгія вводить обов’язкове COVID-тестування для пасажирів з Китаю

Укрінформ
Бельгія приєднується до європейських країн, які, за рекомендацією Єврокомісії, вживатимуть додаткові санітарні, гігієнічні та організаційні заходи для упередження поширення коронавірусу через людей, що прибувають в Європу з Китаю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє бельгійське видання VRT.

«Міністр охорони здоров’я Бельгії Франк Ванденброке привітав європейське рішення, яке рекомендує застосування захисних масок для пасажирів з Китаю та перевірку стічних вод літаків на наявність штамів коронавірусу… Людям, котрі прибувають з Китаю, рекомендовано мати з собою негативні тести на COVID-19, без яких вони не зможуть перебувати в країні», - йдеться у повідомленні.

Експеримент із перевіркою стічних вод літаків, що здійснюють прямі рейси з Китаю, розпочнеться в аеропортах Бельгії вже завтра.

Напередодні Євросоюз видав чіткі рекомендації для країн-членів щодо запобіжних заходів проти нового поширення пандемії коронавірусу в Європі. Кілька європейських країн, зокрема, Італія, Франція та Іспанія, вже застосували правила, які вимагають від пасажирів з Китаю мати негативні результати тесту на COVID-19, зробленого перед подорожжю. Як очікується, невдовзі до цих заходів приєднаються більшість європейських країн, оскільки лише скоординовані дії можуть зупинити поширення інфекції.

Посилення запобіжних заходів відбувається на фоні послаблення «ковідних» обмежень у самому Китаї, де фіксують спалах інфекції. У зв’язку із цим європейські інституції та національні уряди країн ЄС занепокоєні, що люди, котрі прибувають з Китаю, можуть привезти з собою нову хвилю пандемії та нові штами коронавірусу.

За даними бельгійського медичного дослідницького інституту Sciensano, на які посилається VRT, кількість нових випадків госпіталізації бельгійців з коронавірусом скоротилася на чверть у період з 23 грудня минулого року.

У період з 1 по 6 січня в Бельгії в середньому реєструвалися 865 позитивних PCR-тестів на COVID-19 щоденно, на 37% менше, ніж попереднього тижня. Так званий репродуктивний рейтинг інфекції в Бельгії наразі залишається на рівні 0,80. Це означає, що темпи поширення коронавірусу серед населення знижуються.

Читайте також: Країни ЄС вводять COVID-тестування для подорожуючих із Китаю

Наразі у бельгійських лікарнях перебувають 1506 пацієнтів із коронавірусом, що на 23% менше, ніж попереднього тижня.

Разом із цим, минулого тижня в країні від COVID-19 кожного дня помирали 11 людей. Усього з 2020 року, коли розпочався перший спалах пандемії, в Бельгії від коронавірусу померли 33 395 людей.

Як повідомлялося, у відповідь на спалах вірусної інфекції COVID-19 в Китаї, Єврокомісія запропонувала країнам ЄС вжити захисні заходи, включаючи введення обов’язкових тестів на коронавірус для пасажирів авіарейсів з цієї країни перед польотом у Європу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-