ЄС закликає Іран скасувати смертні вироки протестувальникам

ЄС закликає Іран скасувати смертні вироки протестувальникам

Заява
Укрінформ
Євросоюз приголомшений стратою ще двох жителів Ірану, яких було заарештовано і засуджено на смерть у зв'язку з протестами, які тривають у цій країні.

Про це йдеться в заяві, оприлюднені зовнішньополітичною службою ЄС, передає Укрінформ із посиланням на DW.

«Це ще одна ознака жорстокого придушення цивільних демонстрацій владою Ірану. Європейський Союз вкотре закликає іранську владу негайно припинити гідну суворого засудження практику ухвалення та виконання смертних вироків щодо протестувальників»,- указується в документі.

У зв’язку з цим Брюссель закликав Тегеран негайно скасувати останні смертні вироки та забезпечити всім затриманим належний судовий процес.

Читайте також: У МЗС Нідерландів викликали посла Ірану через нові страти

«Необхідно виключити ситуації, коли особи, які перебувають під арештом або у в'язниці, зазнають жорстокого поводження в будь-якій формі», - наголошують у ЄС.

Як повідомлялося, у суботу в Ірані стратили ще двох чоловіків, засуджених нібито за вбивство добровольця ісламістського воєнізованого формування «Басідж» під час протестів проти теократичного режиму.

Раніше суди Ірану винесли два смертні вироки, вони вже виконані.

Читайте також: У військових елітах Ірану зріє розкол через протести - ISW

Нагадаємо, Іран сколихнули протести у зв'язку зі смертю 22-річної Махси Аміні, яка померла 16 вересня після затримання поліцією моралі.

Фото: Iran Human Rights

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-