В Ірані стратили ще двох затриманих під час антиурядових протестів

В Ірані стратили ще двох затриманих під час антиурядових протестів

Укрінформ
У суботу в Ірані стратили ще двох чоловіків, засуджених за нібито вбивство добровольця ісламістського воєнізованого формування “Басідж” під протестів проти правлячого в країні теократичного режиму.

Про це з посиланням на заяву судової влади Ірану повідомляє AP, передає Укрінформ.

Судова інформаційна агенція Mizan повідомила, що двох чоловіків, Мохаммада Мехді Карамі та Мохаммада Хоссейні, визнали винними у вбивстві 3 листопада Рухолли Аджаміана, члена добровольчого загону “Басідж” Іранської революційної гвардії, у місті Карадж неподалік Тегерана.

Напередодні на державному телебаченні Ірану показали дуже відредаговані кадри нападу обвинувачених на потерпілого та виступу Карамі під час суду.

Видання нагадує, що революційні суди Ірану раніше винесли два смертні вироки, які вже виконані.

При цьому в іранських судах не дозволяють підсудним обирати собі адвокатів і навіть ознайомлюватися з доказами проти них.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила, що судові процеси в Ірані проти затриманих протестувальників не мають нічого спільного зі справедливим правосуддям.

Читайте також: В Ірані двом французам та бельгійцю висунули звинувачення у шпигунстві

Як повідомлялося, Іран сколихнули протести після смерті 22-річної Махси Аміні 16 вересня, яка померла після затримання поліцією моралі. Відтоді протести перетворилися на один із найсерйозніших викликів правлячому в Ірані теократичному режиму, встановленому Ісламською революцією 1979 року.

Наприкінці грудня в Ірані почали виконувати смертні вироки затриманим протестувальникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-