Палата представників США знову провалила голосування за спікера

Палата представників США знову провалила голосування за спікера

Укрінформ
Після трьох виснажливих днів голосувань та внутрішньопартійних переговорів Палата представників американського Конгресу на першому ж голосуванні в п’ятницю не змогла обрати спікера від республіканської більшості.

Це вже дванадцята спроба обрання від вівторка, що досі не принесло перемоги жодному кандидату, передає власний кореспондент Укрінформу.

Голосування в п’ятницю хоча і виявилося невдалим, все ж засвідчило значний прогрес у підтримці основного кандидата від республіканців - Кевіна Маккарті. Цього разу за нього виступили 214 республіканців, що стало справжнім проривом після того, які він зміг набрати максимум 203 голоси під час попередніх одинадцяти спроб. Для остаточної перемоги йому потрібно зберегти цей показник та заручитися підтримкою ще чотирьох законодавців.

Це сталося після того, як в четвер і п’ятницю всередині Республіканської партії відбулися переговори, під час яких обговорювалися можливі компроміси для підтримки Маккартні на посаді спікера. За повідомленнями ЗМІ, це могло включати скорочення його майбутніх повноважень, а також розширення можливостей для його опонентів впливати на політичні процеси в Палаті представників.

Очікується, що голосування в п’ятницю продовжаться.

Читайте також: Республіканський «розкол» у США. Що він означає для Конгресу і для України?

Як повідомляв Укрінформ, 118-та сесія Конгресу США у новому складі стартувала 3 січня. Обрання спікера в Палаті представників, який також є третьою за рангом особою в ієрархії американської влади, є основоположним пунктом, без якого не можуть виконуватися інші законодавчі процедури в цьому органі. З вівторка по четвер конгресмени провели 11 провальних голосувань, під час яких не змогли зібрати мінімально необхідних 218 голосів на підтримку жодного кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-