Пентагон позбудеться назв, пов’язаних з героями Конфедерації

Пентагон позбудеться назв, пов’язаних з героями Конфедерації

Укрінформ
У Сполучених Штатах перейменують назви військових баз та кораблів, названих на честь генералів Армії Конфедерації часів Громадянської війни.

Про це повідомляється на сайті Міністерство оборони США, передає Укрінформ.

Заступник міністра оборони США Вільям Лаплант розпорядився 5 січня впровадити всі рекомендації Комісії з присвоєння імен. 

Тепер назви, які вшановують пам’ять Конфедеративних Штатів Америки або будь-якої людини, яка добровільно служила в Армії Конфедерації, приберуть з установ, баз та військової техніки.

Зокрема, військово-морські сили перейменують крейсер USS Chancellorsville, названий на честь битви під Чанселорсвіллем під час Громадянської війни в США. Також перейменують дослідницьке судно USNS Maury, присвячене американському океанографу і морському офіцеру Метью-Фонтейну Морі, який спочатку воював за США, а згодом приєднався до КША.

Читайте також: Байден підписав оборонний бюджет із $800 мільйонами допомоги для України

Базу «Форт Беннінг», названу на честь генерала Конференції Генрі Беннінга, перейменують у «Форт Мур». Так увіковічать пам’ять ветерана війни у В’єтнамі Гела Мура та його дружини Джулії Комптон Мур. Він відомий книгою «Ми були солдатами... і молодими», за якою у 2002 році зняли фільм.

«Форт Гордон», який уславлював політика та військового Джона Брауна Гордона, перейменують на честь 34-го президента США Дуайта Ейзенхауера, який був головнокомандувачем сил Антигітлерівської коаліції в Європі.

Читайте також: Пентагон розглядає можливість навчати українських військових працювати з Patriot у США — Politico

Тим часом на Арлінгтонському національному цвинтарі вже розбирають Меморіал Конфедерації.

У Пентагоні пояснили, що під час Першої світової війни уряд назвав деякі американські бази на честь офіцерів Конфедерації, щоб заручитися підтримкою жителів Півдня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-