Палата представників США не змогла обрати спікера й оголосила перерву до п’ятниці

Палата представників США не змогла обрати спікера й оголосила перерву до п’ятниці

Укрінформ
Палата представників Конгресу США завершила третій день роботи від початку нової сесії, так і не досягши успіху в процесі обрання спікера.

У четвер ввечері законодавці проголосували за перерву до 12:00 п’ятниці (19-ї за Києвом), передає власний кореспондент Укрінформу.

Загалом, законодавці провели 11 провальних голосувань, під час яких жоден кандидат не набрав необхідних 218 голосів.

Основним претендентом на посаду спікера нижньої палати залишається лідер республіканців Кевін Маккарті, який фактично очолює більшість. Однак частина його однопартійців, близько двох десятків консерваторів та представників ультраправих, відмовляються підтримати свого партійного лідера.

Читайте також: Палата представників США перевершила свій 100-річний «антирекорд» без спікера

Причому, динаміка останніх двох голосувань у четвер показала, що Маккарті втратив ще принаймні один голос республіканців, у той час, як решта 200 членів його партії продовжували висловлюватися на його підтримку.

Очікується, що до опівдня п’ятниці республіканці спробують знайти компромісне рішення всередині партії, щоби нарешті обрати спікера й розблокувати роботу Палати представників США.

Читайте також: Байден про затягування з обранням спікера Палати представників: це недобре для США

Як повідомляв Укрінформ, 118 сесія Конгресу Сполучених Штатів стартувала 3 січня. Палата представників і Сенат почали роботу в оновленому складі, причому контроль над нижньою палатою тепер належить республіканській більшості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-