Палата представників США перевершила свій 100-річний «антирекорд» без спікера

Палата представників США перевершила свій 100-річний «антирекорд» без спікера

Укрінформ
Республіканська більшість у Палаті представників США в четвер перевершила 100-річний «антирекорд» своїх же однопартійців, проваливши дев’ять спроб обрання спікера, щоби розблокувати роботу законодавчого органу.

Ввечері четверга законодавці в нижній палаті ініціювали десятий раунд голосувань, передає власний кореспондент Укрінформу.

Рівно 100 років тому, в 1923-му, республіканська більшість також не змогла обрати спікера Палати представників з першого разу. Тоді їм знадобилося дев’ять раундів голосувань, щоби конгресмен Фредерік Жиллетт був обраний на цю посаду.

Зараз республіканці, які висунули головним кандидатом свого партійного лідера Кевіна Маккарті, досі не продемонстрували єдності. За результатами останніх голосувань, Маккарті щоразу не вистачало всього 17 голосів своїх однопартійців, адже два десятки його соратників, які представляють консерваторів та протрампівське крило MAGA, категорично відмовляються підтримувати його кандидатуру.

Читайте також: Республіканці провалили сьому спробу обрання спікера Палати представників США

Для того, щоби продемонструвати, що Маккарті – не єдиний претендент на вищу посаду в Палаті представників, його однопартійці, які не належать партійному мейнстріму, висувають інших кандидатів та голосують за них.

Керівництву Республіканської партії не допомогли навіть перерви між голосуваннями, щоби домовитися всередині власної політичної сили.

Тим часом демократи, які від початку року перебувають у меншості в нижній палаті, демонструють, що вони не мають жодних розбіжностей у своїй позиції. Вони послідовно висувають на посаду спікера свого партійного лідера Хакіма Джеффріса і під час кожного голосування не ще втратили жодного голосу на його підтримку.

Читайте також: Байден про затягування з обранням спікера Палати представників: це недобре для США

Президент США Джо Байден у цьому зв’язку висловив стурбованість, що процес затягується та зауважив, що це створює, в тому числі негативний ефект для Сполучених Штатів на міжнародній арені.

Як повідомляв Укрінформ, 118 сесія Конгресу Сполучених Штатів розпочала роботу 3 січня у новому складі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-