У Японії заявили, що кораблі ВМС Китаю пройшли поблизу її територіальних вод

У Японії заявили, що кораблі ВМС Китаю пройшли поблизу її територіальних вод

Укрінформ
Міністерство оборони Японії заявило, що три кораблі ВМС Китаю пройшли між островами Йонагуні та Іріомоте на південному заході Японії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NHK.

Наголошується, що вперше з квітня 2016 року кораблі ВМС Китаю проходять через прилеглу зону між островами поблизу територіальних вод Японії.

Японське міністерство повідомило, що морські Сили самооборони країни виявили три китайські кораблі, у тому числі два ракетні есмінці.

Морські Сили самооборони Японії підтвердили, що ці кораблі пізніше рухалися у північному напрямку у водах на відстані приблизно 70 км на захід від острова Уоцурі.

Читайте також: Японія планує збільшити чисельність військ на Окінаві через загрози з боку Китаю – ЗМІ

Уоцурі входить до складу островів Сенкаку. Японія контролює ці острови. Китай та Тайвань заявляють про свої права на них.

Уряд Японії дотримується позиції, за якою острови є невід'ємною частиною території країни, і проблеми суверенітету островів не існує.

Як повідомляв Укрінформ, раніше китайський військовий безпілотний літальний апарат пролетів над акваторією між основним островом японської префектури Окінава та островом Міяко, через що було піднято по тривозі винищувачі Повітряних сил самооборони Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-