Безпілотник КНДР долетів до президентської резиденції в Сеулі у грудні – ЗМІ

Безпілотник КНДР долетів до президентської резиденції в Сеулі у грудні – ЗМІ

Укрінформ
Північнокорейський безпілотник ненадовго увійшов до безпольотної зони радіусом 3,7 км навколо офісу президента Південної Кореї Юн Сок Йоля в Сеулі минулого місяця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агентство Yonhap із посиланням на військового чиновника.

«Він (безпілотник - ред.) ненадовго залетів на північну околицю зони, але не наблизився до ключових об'єктів безпеки», - сказав чиновник на умовах анонімності.

Водночас він додав, що не було жодних проблем щодо безпеки президентського офісу в Йонсані.

Читайте також: Корея розглядає можливість призупинення мирної угоди з КНДР

Як зазначається, даний БПЛА був серед п’яти безпілотників, які Північна Корея запустила через військову демаркаційну лінію, що розділяє дві Кореї, 26 грудня. У відповідь Сеул підняв винищувачі, ударний вертоліт та засоби ППО. Однак південнокорейським військовим не вдалося їх збити, що викликає сумніви щодо їхньої ППО, пише агентство.

Тим часом за словами офіційних осіб, військові Південної Кореї планують провести більше навчань протиповітряної оборони, в тому числі бойових стрільб, за сценарієм проникнення невеликих ворожих безпілотників на територію країни. У навчаннях візьмуть участь близько 50 літаків, у тому числі легкі штурмовики КА-1 і вертольоти 500MD з військами, озброєними установками для ліквідації безпілотників.

Читайте також: КНДР запустила три балістичні ракети в бік Японського моря

Як повідомляв Укрінформ, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль наказав помічникам розглянути питання про призупинення дії міжкорейської угоди щодо зниження військової напруженості від 2018 року, якщо Північна Корея знову порушить територіальну цілісність країни.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-