Республіканці вчетверте провалили вибори спікера Палати представників США

Республіканці вчетверте провалили вибори спікера Палати представників США

Укрінформ
Республіканська більшість у нижній палаті Конгресу США знову не змогла обрати спікера на черговому голосуванні в середу – після невдалих трьох спроб у вівторок, а також багатогодинних перемовин усередині партії з метою досягти консенсусу.

Голосування проходило шляхом відкритого поіменного опитування кожного законодавця, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Головним кандидатом на посаду спікера в Палаті представників від республіканської більшості був знову висунутий партійний лідер конгресмен Кевін Маккарті. Однак він отримав підтримку лише 201 однопартійця із 218 необхідних для перемоги. Ще 20 республіканців проголосували за консерватора Байрона Дональдса.

Водночас усі представники Демократичної партії прогнозовано віддали всі 212 голосів за власного кандидата, конгресмена Хакіма Джеффріса. Один законодавець утримався.

Читайте також: Байден про затягування з обранням спікера Палати представників: це недобре для США

Таким чином, кількість голосів за Кевіна Маккарті зменшилася після попередніх голосувань – з 203 і 202 законодавців, які висловилися на його підтримку у вівторок до 201 конгресмена в середу.

Сам Кевін Маккарті перед четвертим голосуванням заявив, що для нього «не матиме значення», якщо чергова спроба обрання його спікером буде провалена. Адже, за його словами, він все одно «має більше голосів». Це може означати, що республіканський лідер продовжить висуватися на посаду спікера від партії й далі.

Читайте також: Трамп закликав республіканців Палати представників США підтримати Маккарті на посаді спікера

Як повідомляв Укрінформ, 3 січня розпочалася 118 сесія Конгресу Сполучених Штатів, у якому республіканці мають незначну більшість у нижній палаті - 222 проти 212 демократів. Незначна кількісна перевага республіканців означає, що ухвалення рішень вимагає міцної консолідації всередині партії. У цьому зв’язку консервативні та ультраправі представники Республіканської партії намагаються добитися максимального впливу на рішення партійного мейнстріму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-