Трамп закликав республіканців Палати представників США підтримати Маккарті на посаді спікера

Трамп закликав республіканців Палати представників США підтримати Маккарті на посаді спікера

Укрінформ
Колишній президент США Дональд Трамп у середу закликав своїх колег-республіканців проголосувати за лідера Республіканської партії в Палаті представників Кевіна Маккарті на виборах спікера.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Axios.

У вівторок Маккарті не зміг отримати голоси, необхідні для обрання спікером, хоча більшість у Палаті представників становлять республіканці.

"Учора ввечері відбулися дійсно хороші розмови, і зараз настав час для всіх наших великих республіканських членів Палати представників проголосувати за Кевіна, закрити справу, отримати перемогу", - написав Трамп на Truth Social в середу.

"Республіканці, не перетворюйте великий тріумф на величезну й ганебну поразку. Настав час святкувати, ви це заслужили. Кевін Маккарті зробить хорошу роботу, можливо, навіть чудову роботу - просто подивіться!" - додав він.

У вівторок Трамп утримувався від публічної підтримки Маккарті, хоча той заявляв, що експрезидент його підтримує.

Читайте також: Трамп передрікає посилення «розколу в США» після оприлюднення його декларацій

Як повідомляв Укрінформ, республіканська більшість у Палаті представників Конгресу США у день відкриття нової, 118-ї сесії тричі намагалася обрати спікера, однак усі спроби виявилися невдалими. Лідер республіканців Кевін Маккарті, який вважається основним кандидатом на цю посаду, не зміг здобути мінімально необхідної кількості голосів. Для обрання спікера нижньої палати потрібна підтримка простої більшості з-поміж усіх 435 законодавців, тобто 218 голосів. Під час останнього голосування Маккарті набрав лише 202 голоси, 20 його однопартійців – переважно консерватори ультраправого спрямування – проголосували проти.

Фото: David McNew/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-