У рф Іллю Яшина етапували до колонії

У рф Іллю Яшина етапували до колонії

Укрінформ
російського опозиціонера Іллю Яшина, засудженого за поширення фейків про збройні сили росії, етаповано до колонії до набрання чинності вироку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

«Яшина етаповано з москви до іншого суб'єкта росії. Раніше він перебував у ФКУ СІЗО-4 УФСІН росії по москві. Варто зазначити, що Яшин етапований із СІЗО до набрання законної сили рішення суду», - сказав журналістам відповідальний секретар Громадської спостережної комісії москви Олексій Мельников.

За його словами, практика етапування в колонії до набрання вироком законної сили, в росії не рідкість. «Пов'язана вона з великим перелімітом у столичних СІЗО (понад ліміт утримується понад 2 000 осіб)», - пояснив представник ГСК.

Читайте також: ЄС вимагає негайного звільнення Іллі Яшина та інших політв’язнів у росії

Як повідомляв Укрінформ, Міщанський суд москви 9 грудня засудив до восьми з половиною років колонії загального режиму російського опозиційного політика Іллю Яшина за обвинуваченням у поширенні "фейків" про російську армію. Після відбування терміну Яшину протягом чотирьох років буде заборонено користуватися Інтернетом. Державний обвинувач вимагав засудити політика до дев'яти років колонії. Вирок законної сили не набрав чинності, оскільки оскаржений до апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-