США ввели нові санкції проти росії

США ввели нові санкції проти росії

Оновлено
Укрінформ
Міністерство фінансів США у четвер оприлюднило список нових санкцій проти рф, до якого увійшли десть російських компаній і дослідних установ, пов’язаних з військово-морським технологічним сектором.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами США, передає Укрінформ.

У переліку зазначені, зокрема, АТ Концерн "Морінфорсистема-Агат", Курчатівський інститут структурних матеріалів "Прометей", АТ Акумуляторна компанія "Рігель", Центральний НДІ судноплавного машинобудування, концерн "Аврора", дослідницький інститут "Електроприлад" та інші установи.

З роз’ясненнями щодо введення нових обмежень проти росії виступив у четвер із заявою державний секретар США Ентоні Блінкен.

«Після військово-морських операцій рф, спрямованих проти українських портів, включно з тими, які постачають світові продовольство та зерно, США сьогодні запроваджують санкції проти російських військово-морських організацій», - підкреслив глава Держдепу.

Читайте також: Зеленський у Конгресі США: росіяни отруєні кремлем, наївно чекати від них кроків до миру

Він наголосив, що Сполучені Штати продовжать застосовувати всі відповідні інструменти для стримування нападів рф на Україну.

«Ці заходи щодо притягнення до відповідальності підкреслюють простий меседж: кремль має припинити свою жорстоку кампанію проти України», - підкреслив глава американської дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня США оголосили санкції проти десятків фінансових установ росії, олігарха володимира потаніна, мережі його організацій, а також інших осіб, пов’язаних з російським урядом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-