У США спецгрупа розслідує, як американські компоненти потрапляють в іранські дрони - CNN

У США спецгрупа розслідує, як американські компоненти потрапляють в іранські дрони - CNN

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена створила велику робочу групу з розслідування шляхів потрапляння американських та західних компонентів в Іран для виробництва безпілотників, які росія сотнями запускає по Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Зазначається, участь у цій групі беруть представники міністерств оборони, юстиції, торгівлі й фінансів та Держдепу. Ці спільні зусилля контролюються Радою національної безпеки Білого дому.

За словами американських чиновників, останніми тижнями розслідування активізувалося на тлі розвідувальних даних, отриманих США, про те, що кремль готується відкрити власний завод із виробництва безпілотників у росії в рамках угоди з Іраном.

Читайте також: Україна має повну інформацію про поставки Іраном дронів для росії - РНБО

Минулого місяця британська дослідницька організація Conflict Armament Research перевірила кілька збитих в Україні іранських безпілотників і виявила, що 82% їхніх компонентів були виготовлені компаніями, розташованими у США.

Згідно з розслідуванням Збройних сил України та за даними джерела, знайомого із розслідуванням США, серед компонентів, знайдених у деяких безпілотниках, є процесори, виготовлені технологічною компанією Texas Instruments із Далласу, а також двигун, виготовлений австрійською фірмою, яка належить канадській компанії Bombardier Recreational Products. Обидві компанії засудили будь-яке використання своїх технологій у незаконних цілях.

Читайте також: Данілов не радить іранським інструкторам їхати в Україну

Як повідомляв Укрінформ, в Україні від початку грудня збили вже 67 іранських дронів, запущених росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-