Воллес розповів, що рф планує передати Ірану в обмін на «Шахеди»

Воллес розповів, що рф планує передати Ірану в обмін на «Шахеди»

Укрінформ
російська влада планує передати Ірану передові військові компоненти в обмін на поставлені понад 300 дронів-камікадзе, якими москва атакує українські міста. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Daily Mail.

“Іран став одним із головних військових спонсорів росії. В обмін на постачання понад 300 безпілотних літальних апаратів-камікадзе росія тепер має намір надати Ірану передові військові компоненти, підриваючи ситуацію як на Близькому Сході, так і міжнародну безпеку”, - цитує видання главу Міноборони Британії Бена Воллеса, який заявив про це під час свого виступу в Палаті громад у вівторок, 20 грудня.

Читайте також: В Україні від початку грудня збили вже 67 іранських дронів

За словами міністра, нині потрібно зупинити російські безрозсудні обстріли ядерних об’єктів.

“Ми повинні притягнути до відповідальності ініціаторів (цих обстрілів — ред.)”, - додав Воллес.

Міністр оборони зазначив, що росія не змогла досягти своїх стратегічних цілей в Україні, описавши втрати, яких зазнала її армія.

«Жоден оперативний командувач, який був на місці 24 лютого, зараз не перебуває на посаді. росія втратила значну кількість генералів і командного складу. Чутки про звільнення генерала герасимова тривають, оскільки путін відмовляється від відповідальності за військовий провал в Україні. Зростає високий рівень смертності та зростає невдоволення населення. Понад 100 тисяч росіян загинули, отримали поранення або дезертирували, а російські можливості були серйозно обмежені через знищення понад 4500 броньованих машин, а також понад 140 вертольотів і літаків” , - сказав Воллес.

Читайте також: Зеленський подякував зенітникам за збиті «Шахеди»

Як повідомляв Укрінформ, за даними Президента Володимира Зеленського, російська федерація в ніч проти 19 грудня атакувала Україну 34 дронами-камікадзе типу "Шахед" із нової партії, поставленої Іраном у кількості 250 штук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-