ОДКБ планує провести низку навчань на території білорусі у 2023 році

ОДКБ планує провести низку навчань на території білорусі у 2023 році

Укрінформ
Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ) планує наступного року низку навчань на західних кордонах, тобто на території білорусі.

Про це повідомив на пресконференції в Єревані генсек організації Станіслав Зась, передає Укрінформ з посиланням на Zerkalo.io.

Як розповів Зась, країни-члени ОДКБ 2023 року збираються провести низку спільних навчань на західних кордонах - вони пройдуть у білорусі.

При цьому генсек ОДКБ заявив, що на території цієї країни вже проводяться спільні білорусько-російські заходи, які він назвав "певним заходом стримування".

"Цього достатньо у цій ситуації. Наступного року планується ціла низка навчань з боку ОДКБ, і це також можна розглядати як захід стратегічного стримування", — сказав Зась.

Читайте також: путінська «співдружність» тріщить по всіх швах

За словами генсекретаря, розширення миротворчих сил ОДКБ наразі не планується. «Водночас за потреби ми можемо дуже оперативно розгорнути і велике угруповання наших миротворчих сил. Для цього все маємо», - сказав він.

В ОДКБ входять білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, росія та Таджикистан. Хто з них планує взяти участь у навчаннях на території білорусі, не повідомляється.

Останнім часом спільні заходи ОДКБ на сході не обходилися без труднощів: країни-члени організації одна за одною відмовлялися від участі в них.

Читайте також: Геноцид та асиметрія, ОДКБ у стані напіврозпаду та лукашенко без макея

З 6 вересня по 8 жовтня 2022 року у Жамбилській та Алматинській областях Казахстану пройшли навчання ОДКБ «Взаємодія-2022», «Пошук-2022», «Ешелон-2022». У них відмовилася брати участь Вірменія — це рішення пояснили ситуацією, що склалася на вірменсько-азербайджанському кордоні.

10-14 жовтня у місті Баликчі Іссик-Кульській області мали пройти навчання країн ОДКБ «Непорушне братство». Через прикордонний конфлікт Киргизстану та Таджикистану, загострення якого відбулося у вересні, депутати та активісти вимагали усунути Душанбе від участі у навчаннях. В результаті заходу в Киргизстані скасували, але навчання таки відбулося. Але на сайті організації згадувалося лише про участь у них збройних сил білорусі, росії та Казахстану.

Читайте також: Пашинян відмовився підписувати документи на саміті ОДКБ

Зрештою, Киргизстан відмовився брати участь у спільних навчаннях ОДКБ «Рубіж-2022» у Таджикистані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-