У Берліні уважно стежать за візитом путіна в мінськ

У Берліні уважно стежать за візитом путіна в мінськ

Укрінформ
Німеччина слідкуватиме за результатами візиту володимира путіна до олександра лукашенка та за тим, як це може вплинути на роль білорусі у війні.

Про це сказав речник федерального уряду ФРН Штеффен Гебештрайт на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами речника, федеральний канцлер цілком усвідомлює, що російський президент путін відвідує білорусь уперше за три роки.

«Звісно, є занепокоєння стосовно того, що може бути пов’язане з цим візитом: чи не зміниться ще раз роль білорусі в російській агресивній війні проти України, чи не буде вона модифікована».

Наразі всі бачать, що білорусь щонайменше надає допомогу російським військовим, зокрема надавши свій повітряний простір і наземні бази, зауважив Гебештрайт. «Звісно, допомога білорусі російській армії може зрости», – визнав він, але закликав почекати результатів і не робити висновків заздалегідь.

Речник також нагадав про те, що Шольц у своєму нещодавньому інтерв’ю говорив не лише про розбіжності у поглядах з росією за останні 10 місяців, але й про «глобальні відмінності в принципових питаннях». Німеччина нині посилено підтримує Україну, а від російської сторони вимагає виведення військ і повернення до «справедливого миру».

Читайте також: Зеленський: Хто б до чого не схиляв білорусь – це їм не допоможе

Як повідомлялося, путін 19 грудня здійснює візит до білорусі для переговорів з лукашенком. З початку російської війни два диктатори зустрічалися неодноразово, але їхні зустрічі відбувалися або на російській території, або під час регіональних форумів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-