Жодна країна не може самостійно вирішити питання міграції - Блінкен

Жодна країна не може самостійно вирішити питання міграції - Блінкен

Укрінформ
Сполучені Штати залишаються відданими справі підтримки безпечної, упорядкованої та гуманної міграції по всьому світу.

Як передає Укрінформ із посиланням на Голос Америки, про це йдеться в заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена з нагоди Міжнародного дня мігранта, що відзначається 18 грудня.

Сотні мільйонів людей по світу мігрують для роботи, навчання, пошуку нових можливостей чи возз’єднання з родинами, зазначив Блінкен. Водночас, за його словами, близько 100 мільйонів людей також «трагічно були вимушено переміщені по всьому світу, в тому числі через крах авторитарних режимів».

«Конфлікти, насильство, переслідування, порушення прав людини та зловживання, економічні труднощі, а також зміна клімату спонукають людей здійснювати небезпечні подорожі в пошуках безпеки та кращих можливостей. Проблеми нелегальної міграції, які посилились через COVID-19 і кліматичні наслідки, складні, але не є невирішальними, якщо країни зроблять це разом. Жодна країна не може самостійно вирішувати питання міграції», - наголосив держсекретар.

Читайте також: На грецькому острові Лесбос горів табір для мігрантів

За його словами, США визнають, що для безпечної, упорядкованої, гуманної та законної міграції потрібні комплексні регіональні та глобальні плани, які б розв'язували ці складні проблеми.

«Сполучені Штати пишаються тим, що є найбільшим постачальником гуманітарної допомоги в усьому світі, яка охоплює нужденних, у тому числі біженців, жертв конфлікту, внутрішньо переміщених осіб, осіб без громадянства та уразливих мігрантів», - заявив Блінкен, нагадавши що у 2022 фінансовому році США надали понад $17 мільярдів гуманітарної допомоги, що на 30% більше, ніж торік.

Читайте також: ООН готує нову програму допомоги українцям на випадок зимової хвилі переміщення

Очільник Держдепу також запевнив, що Сполучені Штати мають намір співпрацювати з урядами, громадянським суспільством, міжнародними організаціями та іншими партнерами для усунення основних причин нелегальної міграції.

Міжнародний день мігранта відзначається за пропозицією Генеральної асамблеї ООН 18 грудня, починаючи з 2000 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-