У передмісті Ліона внаслідок пожежі загинули 10 людей, у тому числі п'ятеро дітей

У передмісті Ліона внаслідок пожежі загинули 10 людей, у тому числі п'ятеро дітей

Відео
Укрінформ
У передмісті Ліона (Франція) внаслідок пожежі загинули 10 людей, в тому числі п'ятеро дітей.

Про це з посиланням на префектуру департаменту Рона повідомляє Le Figaro, передає Укрінформ.

“Щонайменше 10 людей загинули, у тому числі п'ятеро дітей віком від 3 до 15 років, під час сильної пожежі цієї п'ятниці, 16 грудня, у Во-ан-Велен, у східному передмісті Ліона”, - йдеться у повідомленні.

У попередньому звіті прокуратури Ліона також повідомляється про чотирьох постраждалих під час надзвичайних ситуацій і про 10 людей з легкими травмами (у тому числі двох пожежників). Префектура активувала відомчий оперативний центр, а також план «багато жертв».

Повідомляється, що прокуратура Ліона відкрила кримінальне провадження та передала його судовій поліції. Наразі не виключено жодної версії, в тому числі, кримінальної.

Пожежа виникла в семиповерховому будинку. За словами пожежників, полум'я почалося з першого поверху і поширилося нагору, захопивши деяких мешканців у їхніх домівках, дим охопив усе приміщення.

За численними викликами на місце терміново прибули пожежники. Було встановлено охоронний периметр, мобілізовано 165 рятувальників, а також 70 машин. Пожежу, “походження якої поки що невідомо”, наразі загашено, уточнює префектура.

“Це шок, результати надзвичайно серйозні”, - відреагував на надзвичайну подію міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен. Він заявив, що терміново їде туди в супроводі міністра житлового будівництва Олів’є Кляйна.

Як повідомляв Укрінформ, в листопаді у центрі французького міста Лілль обвалилися дві будівлі.

Фото: francetvpro.fr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-