Парламент Словаччини висловив вотум недовіри уряду

Парламент Словаччини висловив вотум недовіри уряду

Укрінформ
У четвер, 15 грудня, парламент Словаччини проголосував за вотум недовіри правоцентристському уряду, який підтримує Україну.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

78 зі 150 словацьких парламентарів проголосували за вотум недовіри чинному уряду країни. Проте це ще не означає негайної зміни уряду: прем'єр-міністр Едуард Хегер подасть президентові країни Зузані Чапутовій заяву про відставку. Президентка може оголосити позачергові парламентські вибори, за підсумками яких буде сформовано новий кабінет міністрів.

Читайте також: Словаччина обговорює з НАТО передачу МіГ-29 Україні — глава МЗС

До цього уряд продовжуватиме виконувати свої функції з обмеженими повноваженнями. Чергові вибори мали б відбутися у 2024 році. Він втратив підтримку більшості у вересні, коли з правлячої коаліції вийшла лібертаріанська партія SaS. 

Підтримка України Словаччиною може похитнутися, якщо на дострокових виборах перемогу отримає ліва опозиція, що постійно критикує надання військової допомоги, яку передає Словаччина. Саме вона лідирує згідно з даними соціологічних опитувань.

Читайте також: Словаччина відкриває ремонтну базу для пошкодженої української військової техніки

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський на зустрічі із представниками влади цієї країни подякував за вагому підтримку з боку Словаччини, надану вже з перших днів повномасштабного вторгнення росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-