У Данії представили новий уряд

У Данії представили новий уряд

Укрінформ
Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен представила новий уряд країни після дострокових парламентських виборів, що відбулися 1 листопада.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Copenhagen Post.

Не стало несподіванкою для данської публіки те, що саме Фредеріксен продовжила очолювати уряд, адже, як лідера найбільшої партії в Данії, її багато хто хвалив за те, що вона, зокрема, безпечно провела свою країну через COVID-пандемію.

Новим главою МЗС став Ларс Люкке Расмуссен, а віцепрем'єром і міністром оборони - Якоб Еллеман-Єнсен.

Зазначається, що з попереднього уряду Фредеріксен у новий уряд перейшли три міністри - міністр з питань імміграції та інтеграції, глава Мінфіну та міністр з питань податкової політики.

Читайте також: Посольства України в Румунії та Данії отримали небезпечні пакунки — Кулеба

Новий уряд сформували три партії: Соціал-демократична партія Фредеріксен, ліберально-консервативна партія «Венстре» та «Помірні», яка була влітку цього року заснована експрем’єром Ларсом Люкке Расмуссеном.

«Вітаю мою добру колегу Метте Фредеріксен з успішним формуванням нового Кабінету та призначенням на посаду Прем’єр-міністра Данії. Розраховую на нашу подальшу плідну співпрацю задля досягнення миру у Європі», - заявив Президент України Володимир Зеленський у Твіттері.

«Щиро вітаю Прем’єр-міністерку Данії Метте Фредеріксен з повторним призначенням на посаду. Вдячний за тверду підтримку України та сподіваюся на подальшу плідну взаємодію на благо наших народів», - написав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Твіттері.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен, яка з невеликим відривом перемогла на загальних виборах у вівторок, подала 2 листопада королеві країни заяву про відставку та розпочне переговори про формування нової коаліції.

Фото: Hasse Ferrold

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-