У Туреччині розв'язали проблему з блокуванням проходу нафтових танкерів через протоки

У Туреччині розв'язали проблему з блокуванням проходу нафтових танкерів через протоки

Укрінформ
Нафтові танкери, які раніше чекали проходу через протоки Босфор і Дарданелли, змогли продовжити свій рух після вирішення питання щодо страхування.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Financial Times.

“Спір щодо страхування через санкції, який перервав експорт нафти з чорноморських портів росії, було вирішено, і морські органи влади заявили, що 19 суден вже пройшли через турецькі протоки після надання документів”, - повідомляє видання.

Зазначається, що в Анкарі підтвердили: 22 із 26 суден, які чекають проходу через протоки, надали необхідну документацію.

Як повідомляв Укрінформ, на початку грудня, після введення граничної ціни на російську нафту, проходу через протоки Босфор і Дарданелли очікували майже 20 нафтових танкерів тому що Туреччина ввела вимогу про те, що судна, що перевозять нафту в турецьких водах, повинні надати в якості гарантії «страхового листа» від страхових компаній із підтвердженням страхових виплат.

Читайте також: США закликали інші країни скористатися з обмежень ціни на російську нафту

5 грудня набули чинності нафтові санкції ЄС проти росії. Гранична ціна на нафту й нафтопродукти, що походять з росії або експортуються з неї, встановлена на рівні 60 доларів США за барель. Вона буде переглядатися кожні два місяці задля реагування на розвиток ситуації на ринку і встановлюватиметься на рівні на 5% нижчому середньоринкової ціни на російську нафту і нафтопродукти, розрахованої на основі даних Міжнародного енергетичного агентства.

Фото: Johan Victor, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-