Казахстанське видання не видалятиме новини про війну в Україні на вимогу роскомнагляду

Казахстанське видання не видалятиме новини про війну в Україні на вимогу роскомнагляду

Укрінформ
Казахстанське видання "Власть", отримавши від російського відомства роскомнагляд повідомлення з вимогою видалити з сайту новини про російське вторгнення в Україну, відмовилося виконувати їх.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт "Власти".

роскомнагляд, зокрема, вимагає видалити новини про обстріл російськими ракетами Вінниці, в результаті якого загинули десятки людей, а також новину про кількість загиблих мирних жителів Маріуполя, який протягом кількох місяців був в облозі російських військ.

Читайте також: У рф оштрафували Google на майже 22 мільярди рублів за невидалення інформації про війну

У редакції казахстанського видання заявили, що не мають наміру виконувати запити російського відомства і «видаляти зазначені чи будь-які інші новини про війну в Україні, і (ЗМІ - ред.) продовжить її висвітлення незалежно від того, якої думки з цього приводу дотримуються у російському відомстві, відповідальному за військову цензуру». У редакції "Власти" наголосили, що діяльність видання не регулюється російськими законами та наглядовими відомствами.

Своєю чергою, роскомнагляд пообіцяв у разі невиконання вимог заблокувати видання у росії.

Це не перша вимога роскомнагляду щодо видалення матеріалу на адресу казахстанських ЗМІ з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. У середині листопада роскомнагляд звернувся до казахстанського інформаційного порталу Аrbat.media з вимогою видалити статтю, в якій йшлося про стан справ на війні в Україні. До того, у серпні російське відомство вимагало видалити статтю щодо ставлення росіян до війни в Україні, опубліковану казахстанським інформаційним порталом Ratel.kz.

Єдиним казахстанським виданням, яке виконало вимогу роскомнагляду та видалило новину про війну в Україні, став сайт Newtimes.kz. У редакції пояснили рішення небажанням "позбавляти аудиторію росії доступу до інформації".

Читайте також: Кіберпартизани зламали сервіси роскомнагляду - ЗМІ

Офіційної реакції влади Казахстану на вимоги російського регулятора поки що не було.

Сьогодні ж російське держінформагентство повідомило, що роскомнагляд обмежив доступ у рф до сайту журналу мод L'Officiel - у зв'язку з поширенням "фейків" про російську "спецоперацію", тобто війну в Україні.

Після повномасштабного збройного вторгнення російських військ на територію України в росії було фактично введено військову цензуру, яка забороняла говорити про так звану спецоперацію не з державних позицій. З початку війни за висвітлення війни в Україні, відмінне від версії міноборони рф, були заблоковані понад сім тисяч сайтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-