У росії за тиждень заблокували майже 15 тисяч сайтів – правозахисники

У росії за тиждень заблокували майже 15 тисяч сайтів – правозахисники

Укрінформ
За минулий тиждень, з 5 по 11 грудня, у росії було заборонено доступ до 14,8 тисяч сайтів, що у кілька разів перевищує колишні показники цього року.

Як передає Укрінформ, про це пише «Комерсант» із посиланням на дані роскомсвободи.

Правозахисники підрахували, що впродовж 2022 року, під час повномасштабної війни проти України, розкомнагляд блокував у середньому по 4,9 тисячі сайтів на тиждень (від 1,5 до 7 тис. ресурсів).

За даними організації, таких масових блокувань сайтів, як 5-11 грудня, у росії не спостерігалося з 2018-го та 2021 років. У період з 23 до 30 квітня 2018 року на тлі рішення про блокування месенджера Telegram у росії було заблоковано 13,4 тис. ресурсів. У квітні 2021 року на тлі протестів на підтримку Олексія Навального за тиждень заблокували 18,1 тисяч сайтів.

Більшість блокувань (60%) у грудні 2022 року проводились на підставі судових рішень. До 12% обмежень доступу минулого тижня була причетна Федеральна податкова служба. 2,1 тисячі ресурсів (14% від загальної кількості) заблокували за рішеннями якогось неназваного відомства. "Ймовірно, це Генпрокуратура, тому що саме вона у нас "раптом" зникла з вивантажень", - наголосила "Комерсанту" прессекретар роскомсвободи Наталія Малишева.

Читайте також: Ткаченко — про дев'ятий пакет санкцій: Мова має йти не лише про телеканали, а й пабліки

Дійсно, раніше роскомнагляд представив проєкт наказу, згідно з яким можна буде не розголошувати відомості про рішення Генпрокуратури рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-