Іранська валюта впала до нового мінімуму на тлі протестів та ізоляції країни через зв’язки з рф – ЗМІ

Іранська валюта впала до нового мінімуму на тлі протестів та ізоляції країни через зв’язки з рф – ЗМІ

Укрінформ
Іранський ріал упав до нового мінімуму по відношенню до долара США на кінець дня в суботу на тлі все більшої ізоляції Ірану через жорстке придушення владою мирних антиурядових протестів та військових зв’язків Тегерана з москвою.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Так, за даними валютного сайту Bonbast.com, на чорному ринку на кінець суботи долар США продавався за 370 200 ріалів проти 367 300 у п’ятницю.

Загалом, ріал втратив 13,8% своєї вартості після 16 вересня, коли в Ірані спалахнули загальнонаціональні протести після смерті в поліцейській дільниці 22-річної курдської жінки Махси Аміні.

Нинішні масштабні протести становлять одну з найбільших загроз теократичному правлінню в Ірані з часів Ісламської революції 1979 року.

При цьому, іранський економічний портал Ecoiran заявив, що місцеві трейдери не очікують на покращення економічної ситуації в країні, оскільки вважають відновлення ядерної угоди Ірану зі світовими державами малоймовірним і занепокоєні посиленням тиску з боку Заходу через жорстке придушення Тегераном протестів та його військові зв’язки з москвою, зокрема продаж безпілотників, які росія використовує у війні проти України.

Читайте також: Підтримка Іраном російських військових може зрости в найближчі місяці – британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, на початку грудня у Вашингтоні заявили, що США сконцентруються на поставках зброї з Ірану в росію та підтримці іранських протестувальників, а не на переговорах із відновлення міжнародної ядерної угоди, які зайшли в глухий кут.

США, Європейський Союз, Канада, Австралія та низка інших держав розширили санкції проти іранських посадовців та компаній, причетних до порушень прав людини в Ірані та сприяння російській агресії проти України.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-