Канада дозволила не громадянам служити у війську

Канада дозволила не громадянам служити у війську

Укрінформ
Канада скасувала вимогу щодо обов’язкової наявності канадського громадянства у військовослужбовців Збройних сил країни, дозволивши постійним жителям йти на військову службу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосили у Міністерстві оборони Канади.

“Постійні жителі Канади становлять важливий, навчений та різноманітний прошарок робочої сили країни. Саме тому міністр оборони Аніта Ананд оголосила, що постійні мешканці тепер можуть подавати заявки на вступ до лав Збройних сил Канади”, - йдеться у поширеному повідомленні.

Зазначається, що мета цих змін - “розширити банк кандидатів, аби дати змогу постійним мешканцям, які відповідають тим само критеріям, що й громадяни Канади, вступати до Збройних сил у ролі нових рекрутів чи офіцерів-кадетів”.

Читайте також: Канада запровадила санкції проти росії, Ірану та М'янми через порушення прав людини

Зауважимо, що раніше за рідкісними винятками військова служба у Канаді була доступна лише громадянам країни. Утім протягом останніх кількох років Збройні сили Канади постали перед кризою кадрів й мають складнощі із залученням 8 тис. нових військовослужбовців, передбачених чинною оборонною доктриною.

Додамо, що за чинними міграційними планами, між 2023 і 2025 роками до Канади має прибути майже 1,5 млн нових постійних мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-