Суд у Петербурзі заборонив антивоєнні ТГ-канали, які «морально розкладають» громадян

Суд у Петербурзі заборонив антивоєнні ТГ-канали, які «морально розкладають» громадян

Укрінформ
Дзержинський суд Петербурга постановив заборонити посилання на десять телеграм-каналів з інформацією, яка "морально розкладає громадян рф і сприяє втраті моральних критеріїв", серед них антивоєнні канали різного профілю.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ТГ-канал Об'єднаної пресслужби міських судів.

Її очільниця Дар'я Лебедєва в розмові з правозахисним виданням "Медіазона" назвала п'ять заборонених груп. Серед них - Телеграм-канал антивоєнного руху "Зупини вагони", який повідомляє про диверсії на залізничних коліях, що ускладнюють доставку військ і військової техніки на фронт, підпали військкоматів та інші акції проти вторгнення росії в Україну.

Також суд заборонив посилання на телеграм-канали "Горюшко", який збирає з відкритих джерел інформацію про загиблих в Україні російських військовослужбовців, "Мерзенні рашисти", що публікує фотографії мертвих російських солдатів, а також на новинний паблік "Україна Зараз: новини, війна, росія".

Читайте також: У російському примор'ї знайшли мертвим військового комісара

Крім того, Лебедєва надіслала заборонене судом посилання, яке веде на акаунт користувача месенджера з ніком MANUSIA PRIBULAN. Решту посилань, які Дзержинський районний суд визнав забороненими, у пресслужбі не розкрили.

Рішення було ухвалено за підсумками розгляду адміністративного позову військової прокуратури Санкт-Петербурзького гарнізону.

Читайте також: У російській Удмуртії невідомі підпалили військкомат

У пресрелізі йдеться про те, що пабліки, до яких у прокурорів виникли претензії, деморалізують громадян, закликають військовослужбовців до дезертирства, ображають представників влади, а також збирають персональні дані військових, які беруть участь у "спецоперації", і членів їхніх сімей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-