Європол заявив про затримання судна з понад 4,6 тонни кокаїну

Європол заявив про затримання судна з понад 4,6 тонни кокаїну

Укрінформ
Бразильське судно з понад 4,6 тонни кокаїну було затримане ВМС Франції за підсумками спільних розвідувальних дій Європолу, європейського Морського центру з перехоплення наркотичних речовин, а також влади Бразилії, Франції, Великої Британії та США.

Про це у середу повідомив Європол, передає Укрінформ.

Як зазначається, судно перехопили у міжнародних водах поблизу узбережжя Сьєрра-Леоне. Вважається, що вартість незаконного вантажу становить понад 150 мільйонів євро.

Розслідування щодо виявлення злочинних груп, які чекали на постачання, тривають.

Основою діяльності з незаконного обігу наркотиків є транспортна інфраструктура, яка з’єднує країни Латинської Америки з країнами споживання, йдеться у пресрелізі.

Нині у штаб-квартирі Європолу працюють понад 250 офіцерів зв’язку з-понад 50 країн і організацій, завдяки яким правоохоронні органи з усього світу працюють пліч-о-пліч, щоб боротися з найнебезпечнішими злочинними мережами.

Читайте також: В одеському порту у контейнері зі шлаком знайшли кокаїну на ₴24 мільйони

Як повідомляв Укрінформ, Європол накрив наркокартель, який контролював третину торгівлі кокаїном в Європі. У період з 8 по 19 листопада по всій Європі та Об’єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ) були проведені скоординовані рейди. У ході розслідування було затримано 49 підозрюваних. Шість країн об'єднали зусилля для знищення “суперкартелю” наркоторговців, які контролюють близько третини торгівлі кокаїном у Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-