Британією шириться бактеріальна хвороба: померли вже восьмеро дітей

Британією шириться бактеріальна хвороба: померли вже восьмеро дітей

Укрінформ
Восьмеро дітей вже загинули цього року у Британії від зазвичай нелетальної інфекції, яку викликає бактерія стрептокока групи “А”.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Sky News.

“Мала дитина померла після того, як у неї виявили стрептокок групи “А”. Це вже восьма дитина, яка загинула від цієї бактеріальної інфекції упродовж останніх тижнів”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що інвазивна форма бактеріальної інфекції стрептокока групи “А” поширюється у Великій Британії вже кілька місяців.

“Інфекція зазвичай викликає біль у горлі, скарлатину чи висипи на тілі та передається через фізичний контакт чи краплі, утворені при чханні чи кашлянні”, - пояснює Sky News.

Читайте також: Небезпечний міф про вітрянку: не така вона вже й дитяча та несерйозна

Поки незрозуміло, чому бактеріальна інфекція, яка зазвичай викликає легкі симптоми, цього року спричиняє таку високу смертність. Однією із причин може бути зниження колективного імунітету, спричинене обмеженням соціальних контактів дітей упродовж пандемії COVID-19. Інформації про появу нового більш смертоносного штаму бактерії наразі немає.

У офісі прем’єр-міністра Великої Британії висловили упевненість, що національна медична система добре підготовлена до можливого спалаху цього захворювання та забезпечена необхідними антибіотиками.

Читайте також: Імунітет до COVID-19 мають 90% населення планети – ВООЗ

За наявними даними, рівень передачі цієї інфекції залишається низьким і більшість дітей, які все-таки захворіють на неї, видужують без медичного втручання, однак, у рідкісних випадках потрапляння інфекції у кров перебіг хвороби стає значно важчим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-